Exerciții pentru fața lăsată

Fața lăsată poate fi o problemă comună care apare odată cu înaintarea în vârstă sau din cauza unui stil de viață sedentar. Odată cu trecerea timpului, pielea și mușchii feței pot deveni mai slabi și pot pierde din tonus, ceea ce poate duce la apariția ridurilor și la căderea feței. Cu toate acestea, există exerciții și tehnici specifice pe care le poți face pentru a întări și a tonifia mușchii feței, astfel încât să poți obține o piele mai fermă și mai tonifiată.

Exerciții pentru mușchii pomeților

Mușchii pomeților sunt responsabili pentru conturarea feței și pentru aspectul său tânăr și ferm. Iată câteva exerciții eficiente pentru tonifierea acestor mușchi:

 • Punând degetele în partea exterioară a pomeților, aplică ușor o presiune și ridică-i în sus. Încearcă să menții presiunea timp de 5 secunde și apoi relaxează-te. Repetă de 10 ori.
 • Pune palmele pe obrajii tăi și împinge-i ușor în sus. Simte cum lucrează mușchii pomeților și menține presiunea timp de 10 secunde. Relaxarea și repetarea de 10 ori.

Exerciții pentru tonifierea bărbiei și a gâtului

Pielea lăsată a bărbiei și a gâtului poate adăuga aspectul de înaintare în vârstă. Pentru a contracara acest lucru, încearcă următoarele exerciții:

 1. Trece-ți limba peste dinții de sus și deschide gura cât de mult poți. Menține poziția timp de 10 secunde și apoi relaxează-te. Repetă de 10 ori.
 2. Tine capul în poziție verticală și încearcă să atingi bărbia cu vârful limbii. Menține poziția timp de 10 secunde și repetă de 10 ori.
Vezi și:  Exerciții pentru muschii mâinilor

Exerciții pentru ochi și frunte

Zonele ochilor și frunții sunt predispuse la apariția ridurilor și a pielii lăsate. Iată câteva exerciții care pot ajuta la întărirea și tonifierea acestor zone:

 • Încearcă să ridici sprâncenele cât de sus poți și menține poziția timp de 5 secunde. Relaxare și repetare de 10 ori.
 • Închide ochii și plasează degetele pe frunte. Aplică o ușoară presiune și încearcă să ridici sprâncenele în timp ce opui rezistență cu degetele. Menține presiunea timp de 5 secunde și repetă de 10 ori.

Noi toți dorim să arătăm bine și să ne simțim încrezători în propriul corp. Prin efectuarea regulată a acestor exerciții pentru față, poți întări și tonifia mușchii, ceea ce va duce la o piele mai fermă și mai tânără. Este important să ai răbdare și să fii consecvent în practicarea acestor exerciții, deoarece rezultatele pot dura ceva timp să devină vizibile.

Pe lângă exerciții, există și alte măsuri pe care le poți lua pentru a menține o piele sănătoasă și fermă:

 • Adoptă o rutină regulată de îngrijire a pielii, inclusiv curățarea și hidratarea adecvată.
 • Folosește produse de îngrijire a pielii care conțin ingrediente benefice, cum ar fi vitamina C și acidul hialuronic.
 • Evita expunerea excesivă la soare și folosește întotdeauna protecție solară atunci când ieși în aer liber.
 • Menține o dietă sănătoasă și echilibrată, bogată în nutrienți și antioxidanți.
 • Ai grijă de sănătatea generală a corpului tău, dormind suficient, evitând stresul și fumând.

Frequently Asked Questions despre exercițiile pentru fața lăsată

1. Cât timp trebuie să fac exercițiile pentru a vedea rezultate?

Timpul necesar pentru a vedea rezultate poate varia în funcție de persoană și de nivelul de angajament. Cu toate acestea, în general, ar trebui să faci exercițiile în mod regulat, de preferat zilnic, timp de cel puțin câteva săptămâni pentru a observa o îmbunătățire semnificativă.

Vezi și:  Exerciții pentru muschiul piriform

2. Pot exercițiile să înlocuiască intervențiile chirurgicale sau tratamentele cosmetice?

Exercițiile pot contribui la întărirea și tonifierea mușchilor feței, dar nu pot înlocui complet intervențiile chirurgicale sau tratamentele cosmetice. În cazul în care ai o față lăsată pronunțată sau riduri profunde, este posibil să fie nevoie de proceduri mai avansate pentru a obține rezultatele dorite. Consultă întotdeauna un specialist înainte de a lua decizii privind intervențiile chirurgicale sau tratamentele cosmetice.

3. Pot face aceste exerciții în orice moment al zilei?

Da, poți face aceste exerciții în orice moment al zilei care ți se potrivește cel mai bine. Nu este necesar să aloci un timp special pentru ele, dar poți încerca să le faci în timp ce te pregătești dimineața sau înainte de culcare.

4. Există vreun risc asociat cu aceste exerciții pentru fața lăsată?

Exercițiile pentru fața lăsată sunt în general sigure și nu implică riscuri majore. Cu toate acestea, este important să le faci corect și să nu exagerezi. Dacă simți durere sau disconfort semnificativ în timpul exercițiilor, este recomandat să consulți un specialist.


Vezi și:

Photo of author

Fizica

Fizica este pasionată de domeniul educației și își dorește să contribuie la dezvoltarea unui sistem școlar modern și inovator. Ca redactor al blogului nostru, ea împărtășește informații despre tehnici și strategii de învățare, precum și despre tendințe în domeniul educației.

Lasă un comentariu