Exerciții pentru durerile lombare

Durerile lombare pot fi extrem de neplăcute și pot afecta calitatea vieții noastre. Ele pot fi rezultatul unor afecțiuni precum hernia de disc, sciatica sau o postură incorectă. Din fericire, există exerciții care pot ajuta la ameliorarea durerilor lombare și la întărirea mușchilor din zona lombară. În acest articol, vom prezenta o serie de exerciții eficiente pentru durerile lombare.

1. Îndreptarea spatelui

Această exercițiu este excelent pentru întărirea mușchilor lombari și pentru îmbunătățirea posturii. Stai drept pe o suprafață fermă, cu picioarele așezate pe podea și genunchii ușor îndoiți. Încordează mușchii abdominali și îndreaptă-ți spatele încet, fără a te apleca în spate sau în față. Menține această poziție timp de 10 secunde, apoi relaxează-te. Repetă exercițiul de 10 ori.

2. Fandările laterale

Acest exercițiu ajută la întărirea mușchilor lombari și a celor din jurul acestora. În picioare, cu picioarele la lățimea umerilor, începe să te apleci lateral spre stânga, ținând spatele drept și piciorul drept bine înfipt în podea. Întinde brațul drept pe lângă corp și simte întinderea în partea laterală a corpului. Revenește în poziția inițială și repetă exercițiul pe partea cealaltă. Realizează câte 10 repetări pe fiecare parte.

Vezi și:  Exerciții pentru sânii mici

3. Îmbrățișarea genunchilor

Acest exercițiu ajută la întinderea mușchilor spatelui inferior și la eliberarea tensiunii din această zonă. Culcă-te pe spate, îndoaie genunchii și adu-i spre piept. Îmbrățișează-ți genunchii cu ambele mâini și menține această poziție timp de 20 de secunde. Relaxază-te și repetă exercițiul de 5 ori.

4. Întinderea în genunchi

Așază-te în genunchi, cu palmele sprijinite pe podea în fața ta. Începe să te apleci încet în față, glisând mâinile în față pe podea și încercând să-ți atingi fruntea de podea. Menține această poziție timp de 10 secunde și revino încet la poziția inițială. Repetă exercițiul de 10 ori.

5. Întinderea înainte

Așază-te pe o suprafață confortabilă, cu picioarele întinse în fața ta. Întinde-ți brațele în față și apleacă-te încet înainte, încercând să atingi vârfurile degetelor de la picioare. Menține această poziție timp de 20 de secunde și revino la poziția inițială. Repetă exercițiul de 5 ori.

1. Care sunt cauzele durerilor lombare?

Durerile lombare pot fi cauzate de mai multe afecțiuni, printre care hernia de disc, sciatica, postura incorectă, suprasolicitarea mușchilor sau leziunile.

2. Pot exercițiile să ajute la ameliorarea durerilor lombare?

Da, exercițiile pot fi foarte benefice pentru ameliorarea durerilor lombare. Ele ajută la întărirea mușchilor din zona lombară și la îmbunătățirea flexibilității și mobilității.

3. Cât de des ar trebui să fac exercițiile?

Este recomandat să faci exercițiile în mod regulat, de preferat zilnic sau cel puțin de câteva ori pe săptămână. Este important să consulți medicul sau un specialist înainte de a începe un program de exerciții.

4. Există vreun exercițiu pe care ar trebui să-l evit dacă am dureri lombare?

În cazul în care ai dureri lombare, este indicat să eviți exercițiile care implică mișcări bruste sau solicitarea excesivă a mușchilor din zona lombară. Este important să asculți corpul și să nu faci exerciții care agravează durerea.

Vezi și:  Exerciții pentru Corectarea Disgrafiei

5. Pot să fac aceste exerciții și în timp ce am dureri acute?

Este recomandat să consulți medicul înainte de a face exerciții în timpul unei dureri acute. În anumite cazuri, repausul și alte tratamente pot fi necesare înainte de a începe un program de exerciții.


Vezi și:

Photo of author

Fizica

Fizica este pasionată de domeniul educației și își dorește să contribuie la dezvoltarea unui sistem școlar modern și inovator. Ca redactor al blogului nostru, ea împărtășește informații despre tehnici și strategii de învățare, precum și despre tendințe în domeniul educației.

Lasă un comentariu